L'Agricultura Social a Catalunya

Pàgina web de l'Equip de Recerca en Agricultura Social del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona | Comunicació i difusió dels projectes d'investigació "L'Agricultura Social en el desenvolupament local i l'ocupació de col·lectius en risc de marginació" [2012-2014] i "L’Agricultura Social: Anàlisi Econòmica i Avaluació del Retorn a la Societat" [2015-2017], finançats pel Programa Recercaixa (Convocatória 2011 i 2014), una iniciativa de l'Obra Social "la Caixa" i l'Associació Catalana d'Universitat Públiques (ACUP)

Equip de recerca

Equip de Recera en Agricultura Social (Departament de Geografia - UAB)

Equip de Recera en Agricultura Social (Departament de Geografia – UAB)

Antoni F. Tulla i Pujol | Investigador principal. Catedràtic de Geografia Humana de la UAB. Ha realitzat recerca en planificació i desenvolupament rural, gestió d’espais naturals protegits i en models de transport. Ha dirigit 29 projectes de recerca competitius i 12 tesis de doctorat sobre les esmentades temàtiques. Ha estat director de l’IEMB (1983-85), del Departament de Geografia de la UAB (1986-89; 2005-11) i Vicerector d’Economia i d’Administració de la UAB (1994-2002). Ha sigut professor visitant a les Universitats de Bristol (1972-74) i Durham (1990) al Regne Unit, Roskilde (1992) a Dinamarca i la UNGS (2004) a Buenos Aires, Argentina.

Carles Guirado González | Doctor en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Postgrau en Tècniques Professionals en Cartografia Digital (UAB). Ha treballat com a investigador en diversos projectes de recerca sobre àrees rurals i de muntanya, desenvolupament local i gestió responsable del territori.  També ha col·laborat en projectes d’història local, dinamització i innovació social, medi ambient i turisme a diverses institucions com l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM), l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Associació d’Agros i l’Instituto de Estudos e Desenvolvemento de Galicia (IDEGA).

Natàlia Valldeperas Belmonte | Llicenciada en Arquitectura i Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La seva feina com a investigadora s’ha centrat en varis projectes de recerca en els camps de la història agrària i l’anàlisi d’usos i cobertes del sòl, mitjançant els Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG).

Camille Evard | Col·laboradora del projecte. Enginyera agrònoma per l’Escola Bordeaux Sciences Agro (Bordeus, França). Ha desenvolupat la seva activitat professional a la Fundació CEDRICAT i des de l’any 2013, treballa com a investigadora junior a l’empresa Foreco Technologies, S.L. Els seus àmbits de treball, dins del camp del desenvolupament rural, són la realització de projectes i actuacions d’àmbit local, nacional i europeu vinculats a l’agricultura, alimentació, silvicultura i innovació social.

Anna Badia i Perpinyà | Doctora en Geografia i professora titular del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu camp de recerca se centra en la problemàtica dels incendis forestal en zones d’interfase urbana forestal, el desenvolupament local en àrees de muntanya i en les aplicacions dels SIG en la planificació territorial i ambiental.

Ana Vera Martín | Professora Lectora del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Doctora en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca s’ha centrat en els camps de la geografia econòmica, el desenvolupament local en àrees de muntanya, i els models en geografia.

Imma Pallarés i Blanch | Enginyeria Tècnica en Indústries Agràries i Alimentàries. Des de l’any 2005 desenvolupa tasques gerencials i de direcció de projectes entorn el desenvolupament local al Centre de Desenvolupament Integrat de Catalunya (CEDRICAT). Coordina un equip tècnic de 10 persones, organitza i participa en nombroses jornades, cursos, taules rodones, com a ponent, docent i moderadora en temes relacionats amb les diverses disciplines de projectes desenvolupats en l’entitat.

Laia Sendra i Castrelo | Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i Diplomada en Ciències Empresarials per la UAB. Des de l’any 2008 ha desenvolupat la seva activitat professional en l’àmbit del desenvolupament local impartint docència entorn eines metodològiques per treballar el model de negoci, així com assessorant emprenedors, empreses i col·lectius per consolidar l’empresa al mercat.

Àngel Cebollada Frontera | Doctor en Geografia  i professor titular del Departament de Geografia de la UAB. La seva recerca principal se centra en la mobilitat quotidiana emfatitzant les condicions d’accessibilitat dels col·lectius desafavorits i amb risc d’exclusió social. Actualment és el co-coordinador del Diploma de Postgrau Acessibilitat Universal i Mobilitat: L’Escala Humana en les Intervencions Urbanes.

Josep Ll. Espluga Trenc | Doctor en Sociologia, professor agregat del Departament de Sociologia de la UAB, investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques i col·laborador de l’ARAG-UAB (Grup de Recerca en Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització). Ha estat becari al Departament d’Urbanisme de l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia (Universitat de Venècia) i investigador visitant a l’Institute for Studies of Science, Technology and Innovation – ESRC Innogen Centre (Universitat d’Edinburgh). Va ser coordinador del Màster de Participació i Polítiques Locals de la Facultat de CCPP i Sociologia, i actualment és co-director acadèmic de la Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecològica de la Facultat de Ciències de la UAB. Les seves línies de recerca principals s’emmarquen en la sociologia ambiental, de la salut i del sistema alimentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s