L'Agricultura Social a Catalunya

Pàgina web de l'Equip de Recerca en Agricultura Social del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona | Comunicació i difusió dels projectes d'investigació "L'Agricultura Social en el desenvolupament local i l'ocupació de col·lectius en risc de marginació" [2012-2014] i "L’Agricultura Social: Anàlisi Econòmica i Avaluació del Retorn a la Societat" [2015-2017], finançats pel Programa Recercaixa (Convocatória 2011 i 2014), una iniciativa de l'Obra Social "la Caixa" i l'Associació Catalana d'Universitat Públiques (ACUP)

La recerca sobre Agricultura Social arrenca de nou!

Deixa un comentari

El projecte “L’Agricultura Social: Anàlisi Econòmica i Avaluació del Retorn a la Societat” ha rebut un dels ajuts a la recerca de la convocatòria RecerCaixa 2014, per continuar amb la recerca sobre aquest fenoómen emergent a Catalunya, iniciada al 2012. Aquest projecte està dirigit pel catedràtic de geografia Antoni F. Tulla del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i que compta amb un equip de recerca pluridisciplinar.

Aquest projecte és un estudi d’economia social que busca demostrar com les activitats de l’Agricultura Social, que suposen beneficis socials directes en termes d’ocupació, educació, formació, teràpia o rehabilitació de col·lectius en risc d’exclusió social, retornen a la societat les inversions públiques i privades en forma de contribucions al desenvolupament local en àrees rurals i periurbanes, a la cohesió i la justícia social i a la eficiència del recursos econòmics.

El projecte se centrarà en l’avaluació del retorn a la societat de les activitats d’AS i de la viabilitat econòmica de les explotacions ja existents d’AS, amb l’objectiu principal de contribuir a l’expansió del sector i afavorir la creació de noves experiències. Entre les metodologies a emprar destaquem l’aplicació del mètode SROI (Social return of investments). S’elaborarà un mapa col·laboratiu i interactiu, on es representaran espacialment totes les entitats d’AS, visibilitzant aquest sector, i afavorint la difusió d’aquestes activitats, el contacte entre els emprenedors i la distribució dels seus productes.

Podreu seguir totes les novetats d’aquest projecte i altres informacions sobre l’Agricultura Social en aquest blog, a la nostra compte de twitter -amb les etiquetes #agrosocialUAB #agriculturasocial- i a la nostra pàgina de facebook.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s